woensdag 30 augustus 2023

Twee doden bij Russische luchtaanval op Kyiv

Twee inwoners van de hoofdstad Kyiv zijn afgelopen nacht gedood bij een Russische aanval. Er waren ook twee gewonden. Het is niet duidelijk of het om raketten of drones ging die voortijdig uit de lucht werden geschoten. Er ontstonden branden op diverse plekken in de stad. Ook elders in de provincie was er de nodige schade aan woningen en gebouwen. Een 69-jarige vrouw liep brandwonden op, twee mannen hadden snijwonden. 

De aanval was niet alleen gericht op de provincie Kyiv, maar ook op doelen in de provincies Tsjerkasy, Odesa en Mikolajiv. Het ging ditmaal om een grote Russische aanval met 28 kruisraketten en 15 drones. Van de 44 raketten en drones werden er 43 voortijdig uit de lucht geschoten. Alleen een drone bereikte z'n doel. Het is niet bekend gemaakt welk doel.

De kruisraketten werden vanaf de Kaspische Zee en de omgeving van de vliegbasis Engels afgevuurd door elf Tu-95ms strategische bommenwerpers. De drones kwamen zowel vanuit het zuiden (Primorsko-Achtarsk) als het noorden (Koersk).

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: