dinsdag 8 augustus 2023

Tweede raketaanval Pokrovsk volgde na half uur

Meteen na de eerste Russische raketaanval op een hoog flatgebouw in het centrum van de stad Pokrovsk hebben hulpverleners met het oog op een tweede raketaanval de toegesnelde mensen gevraagd weg te gaan van de onheilsplek. Zodoende kon het aantal slachtoffers nog worden beperkt, zegt Pavlo Kirilenko, de militaire gouverneur van de provincie Donetsk. 

Het is al meerdere keren voorgekomen dat een tweede aanval, kort na de eerste,  nog veel meer slachtoffers maakte, vooral onder toegesnelde hulpverleners. Een doelbewuste actie van de Russen om zoveel mogelijk slachtoffers te maken. 'Ook nu kregen we aanwijzingen dat er een tweede aanval aan zat te komen. Daarom hebben we de mensen weggestuurd, in veiligheid gebracht en het rampgebied werd afgezet.' 

Bij de tweede aanval, 37 minuten na de eerste, kwamen vooral brandweerlieden en politiemensen om het leven terwijl ze bezig waren zoveel mogelijk mensen uit het puin van het kapotgeschoten flatgebouw te redden. Er vielen zeven doden en 67 mensen raakten gewond. Onder de gewonden waren 29 politiemensen, zeven brandweerlieden en twee kinderen. De bergingswerkzaamheden werden in de loop van de nacht afgerond. 

Bron: Ukrajinska Pravda, foto: ministerie van Binnenlandse Zaken

    Geen opmerkingen: