donderdag 8 augustus 2019

Zelenski wil 18 miljard vrijmaken voor infrastructuur

In de komende vijf jaar moet er minstens 18 miljard euro worden geïnvesteerd in het verbeteren van de infrastructuur. President Volodimir zei dat vanmorgen op een bijeenkomst van Oekraïense en Turkse ondernemers in Istanboel. ''Ons land gaat drastisch veranderen in die vijf jaar. De economie groeit met 5 tot 7 procent per jaar. We gaan 24.000 kilometer aan nieuwe wegen aanleggen, we willen vijftien luchthavens in bedrijf hebben en vijf havens voor de scheepvaart verder ontwikkelen. Ook willen we onze defensie-industrie gaan uitbreiden'', aldus Zelenski die graag ziet dat het Turkse bedrijfsleven een flinke bijdrage levert aan al deze plannen.

Verder kondigde Zelenski aan dat hij het gokken wil legaliseren, in het bijzonder om casino's in vijfsterrenhotels langs de Zwarte Zeekust te kunnen openen. Dat moet het toerisme daar bevorderen.

President Zelenski is momenteel op werkbezoek in Turkije, waarmee hij een vrijhandelsverdrag wil sluiten en investeerders naar Oekraïne wil lokken. Vanmorgen werd een nieuw samenwerkingscontract gesloten tussen vertegenwoordigers van het Oekraïense en het Turkse bedrijfsleven. Het betreft de voortzetting van een in 2001 gesloten samenwerkingscontract.

Bronnen: Ukrinform, Interfax

Geen opmerkingen: