vrijdag 30 augustus 2019

Oekraïense soldaat gedood bij aanval rebellen

Een Oekraïense soldaat is om het leven gekomen bij één van de vier aanvallen die de door Rusland aangestuurde rebellen na middernacht deden op posities van het leger bij het dorp Vodiane in de provincie Donetsk. Vanuit de omgeving van het bezette dorp Oezhivka schoten de rebellen vanaf 1.00 uur met geweren en was ook een scherpschutter actief. Omstreeks 9.00 uur werden vier 82 millimeter mortieren gebruikt en om 10.40 uur werden de Oekraïense soldaten met 120 millimeter mortieren bestookt.

Gisteren waren er zeventien aanvallen van de rebellen die daarbij gebruik maakten van pantserwagens, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren. Het ging om aanvallen op legerposities bij Marjinka, Vodiane, Novohnativka, Hnoetove, Lebedinske, Talakivka, Pavlopil, Pivdenne, Zajtseve, Loehanske en Novoloehanske. Aan Oekraïense zijde raakte niemand gewond.

De separatisten in Donetsk melden dat drie van hun manschappen zijn gedood en er vijf gewond raakten bij een aanval van het Oekraïense leger op posities van de rebellen bij de buurtschap Grigorovka. Er zou met 120 millimeter mortieren zijn geschoten. Donderdag werd ook al een rebel gedood en werden drie rebellen gevangengenomen na een botsing bij de bezette stad Horlivka. Volgens de separatisten voerde het leger gisteren zestien aanvallen uit.

Langs de frontlijn in de provincie Loehansk was het aanzienlijk rustiger. De separatisten daar spreken van twee aanvallen op hun posities bij het dorp Nizhnje Lozovoje. Het leger zou geschoten hebben met 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren.

Bronnen: Interfax, Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: