donderdag 15 augustus 2019

Niet ingeënte kinderen niet welkom op school

Kinderen die niet tegen onder meer mazelen zijn ingeënt mogen niet worden toegelaten op een (kleuter)school. Minister Oelana Soeproen van Volksgezondheid en haar collega Lilia Hrinetvitsj van Onderwijs en Wetenschappen hebben dat vanmorgen bekend gemaakt. Zij roepen ouders op om er voor te zorgen dat hun kinderen zijn ingeënt voor 1 september, de dag waarop het nieuwe schooljaar begint.

Er zouden voldoende vaccins voorhanden zijn voor zowel kinderen als volwassenen. De maatregel vereist geen aanpassing van de wetgeving, want er is al een wet dat het mogelijk maakt om niet ingeënte kinderen de toegang tot een school te weigeren. Om aan de leerplicht te voldoen, kunnen ouders bij de school vragen om begeleiding bij thuisstudie.

Kinderen onder de zes jaar moeten ingeënt zijn tegen hepatitis B, tuberculose, mazelen, roodvonk, de bof, tetanus, difterie, kinkhoest, polio en de bacterie die hersenvliesontsteking veroorzaakt. Oudere kinderen moeten opnieuw worden gevaccineerd voor difterie, tetanus, polio, mazelen, roodvonk en de bof.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: