zaterdag 17 augustus 2019

Kremlin trapt alweer op de rem om Donbas

De Russische president Vladimir Poetin zei begin augustus weliswaar dat hij instemt met een ontmoeting van de Normandische Vier, maar inmiddels trapt het Kremlin alweer op de rem. Poetin's assistent Joeri Oeshakov zegt namelijk in een interview met het persagentschap TASS dat het gesprek van de leiders van Oekraïne, Rusland, Duitsland en Frankrijk zorgvuldige voorbereiding vereist.

''Het gesprek moet tot politiek belangrijke besluiten leiden'', stelt Oeshakov. Poetin heeft maandag een ontmoeting met de Franse president Emmanuel Macron. Dan wordt ook gesproken over een oplossing voor het oorlogsconflict in Oost-Oekraïne als voorbereiding op de ontmoeting van de Normandische Vier.

Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel willen net als de Oekraïense president Volodimir Zelenski met Poetin om de tafel. Zelenski belde na de dood van vier Oekraïense soldaten in de vroege ochtend van dinsdag 6 augustus met de Russische president. Hij wil liefst nog deze maand een ontmoeting van de Normandische Vier.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: