zaterdag 3 augustus 2019

Petities om vluchten naar Rusland en treinverkeer naar de Krim te hervatten

Er zijn twee petities op de website van president Volodimir Zelenski geplaatst waarin gevraagd wordt om vliegen naar Rusland en treinen naar de door Rusland geannexeerde Krim weer mogelijk te maken. Viktoria Temtsjenko vraagt in haar petitie om het herstellen van het vliegverkeer met het buurland, zodat zij en menige landgenoot weer naar familie kunnen reizen.

Rostislav Kotsjno woont in de bezette stad Sevastopol. Hij wil weer gewoon een busverbinding met Oekraïne. Als hij op familiebezoek wil, dan moet hij met een bus naar de grens en daar overstappen. Omdat dit illegaal is, moet er flink voor worden betaald. Ook is het tijdrovend. 'Ze zeggen wel steeds dat de Krim bij Oekraïne terugkeert en dat we nog een tijdje geduld moeten hebben: internationale sancties, de wereldgemeenschap helpt ons, etcetera. We moeten de waarheid erkennen en accepteren dat dit niet realistisch is', schrijft Kotsjno in zijn petitie.

Omdat grote stappen geen effect hebben, zoekt Kotsjno het in kleine stappen. ''Er hoeft geen nieuwe spoorlijn aangelegd te worden, want die ligt er al. Alleen maar een decreet uitvaardigen en weer treinen laten rijden. Voor december 2019, voordat er treinen over de Krimbrug gaan rijden. Langer wachten betekent dat het niet meer hoeft.''

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: