donderdag 1 augustus 2019

President wil snel nieuw kabinet installeren

Het Oekraïense parlement.
Zo gauw het nieuwe parlement geïnstalleerd is, komt er ook een nieuw kabinet. ''Misschien al op de eerste dag, anders de tweede dag. Ik ben positief gestemd'', vertelde Andriej Geroes, die president Volodimir Zelenski vertegenwoordigt bij kabinetvergaderingen, vanmorgen in een talkshow op tv-zender 1+1.

In de loop van augustus worden de nodige afspraken gemaakt en benoemingen voorbereid. ''Zodat er geen tijd verloren wordt. We hebben haast, de bevolking moet er van doordrongen worden dat het tijd is om het land te veranderen. Er moet geen dag voorbij gaan zonder dat we een stap vooruit zetten'', aldus Geroes.

Hij voegde er aan toe dat De Stem, de partij van zanger Svjatoslav Vakartsjoek, zich desgewenst bij de coalitie kan voegen op de dag dat het nieuwe parlement aan de slag gaat. Maar Dienaar van het Volk maakt hoe dan ook de dienst uit. Niet alleen vanwege de absolute meerderheid in het parlement met 254 van de 424 zetels, maar ook omdat de partij van president Zelenski dus al deze maand de koers uitzet, zonder inbreng van De Stem.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: