vrijdag 30 augustus 2019

Premier Hontsjaroek presenteert zijn kabinet

Premier Olekseij Hontsjaroek. Vrije foto.
De kersverse premier Olekseij Hontsjaroek heeft zijn kabinet rond. Er zijn nu vijftien ministers, want enkele ministeries zijn samengevoegd. Dmitro Koeleba is de eerste vicepremier, tevens belast met de Europese en Euro-Atlantische integratie. Michailo Fedorov is minister van Digitale Transformatie, tevens de tweede vicepremier. Vadim Pristajko wordt minister van Buitenlandse Zaken, Andriej Zahorodnjoek komt op Defensie.

Timofi Milovanov wordt minister van Economische Ontwikkeling, Handel en Landbouw. Oksana Markarova keert terug als minister van Financiën, terwijl Olekseij Orzhel minister van Energie en Milieubescherming is geworden. Vladislav Krikliej is minister van Infrastructuur, Olena Babak leidt het ministerie voor de Ontwikkeling van Gemeenschappen en Gebieden.

Hanna Novosad is de nieuwe minister van Onderwijs en Wetenschappen, Zoriana Skaletska-Tsjernenko minister van Volksgezondheid en Volodimir Borodjanski minister van Jeugdzaken, Cultuur en Sport. Joelia Sokolovska krijgt de leiding over het ministerie van Sociale Zaken.

Arsen Avakov keert terug in het nieuwe kabinet als minister van Binnenlandse Zaken, terwijl Denis Maljoeska minister van Justitie wordt. Het ministerie voor Veteranenzaken, de Tijdelijk Bezette Gebieden en de Binnenlandse Vluchtelingen gaat naar Oksana Koljada-Havriljoek. Dmitro Doebilet is minister zonder portefeuille.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: