vrijdag 2 augustus 2019

President bevestigt ontslagbrief van zijn stafchef

President Zelenski met Andreij Bogdan (rechts).
President Volodimir Zelenski heeft zojuist bevestigd dat zijn stafchef Andriej Bohdan ontslag heeft gevraagd. Hij zei dit aan journalisten tijdens een werkbezoek aan Ivano-Frankivsk. Zelenski voegde er aan toe dat hij het ontslag nog niet heeft aanvaard. Eerder was nog door plaatsvervangend stafchef Roeslan Riaboshapka ontkend dat Bohdan een ontslagbrief had ingeleverd bij de president. ''Dat is nonsens. Blijf dromen.'' En Zelenski's woordvoerder Mendel zei niet te willen reageren op een gerucht.

Maar vanmorgen zei de president zelf dat hij noch zijn teamleden zich willen vastklampen aan machtsposities. ''Wij, alle sleutelfiguren die mij hebben vergezeld naar het presidentschap, hebben vanaf het prille begin gezegd dat we op zouden stappen als we het niet goed doen. Als de maatschappij of de president vindt dat iemand zijn werk niet goed doen, dan moet hij zich niet vastklampen aan zijn positie en opstappen.''

Of dit inhoudt dat Andriej Bohdan zijn werk als stafchef in de afgelopen maanden niet goed heeft gedaan, is niet duidelijk. Evenmin of er een andere reden is dat Bohdan gisteren zijn ontslagbrief aan de president schreef. LigaNet meldde vanmorgen dat het Witte Huis eist dat Bohdan vertrekt, anders komt er geen ontmoeting van Zelenski met de Amerikaanse president Donald Trump.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: