zaterdag 17 augustus 2019

Zelenski boos om dodelijke brand in hotel 'dat die naam niet mag dragen'

De eigenaar van het hotel Tokyo Star in de stad Odesa lijkt zich weinig te hebben aangetrokken van de veiligheidsvoorschriften. Daardoor vielen afgelopen nacht negen doden - het negende slachtoffer werd vanmorgen gevonden in de smeulende resten van het hotel. Er zijn tien gewonden, waarvan er vier nog altijd in levensgevaar verkeren. Onder de doden zijn twee buitenlanders en een kind.

President Volodimir Zelenski vindt het schandalig dat hoteleigenaar Vadim Tsjorni zo nalatig is geweest, enkel om op de kosten te besparen. Hij spreekt van ''een hotel dat die naam niet mocht dragen'' en belooft dat hij er persoonlijk op zal toezien dat Tsjorni gestraft wordt. Premier Volodimir Hrojsman heeft opdracht gegeven om alle plekken waar zich vakantiegangers bevinden op hun veiligheid te controleren, in het bijzonder de hotels en resorts.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de eigenaar van hotel Tokyo Star vorige maand een controleur van de overheid de toegang heeft geweigerd. Over de oorzaak van de brand die om half twee vannacht vanuit het hotel bij de brandweer werd gemeld is nog niets bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Bronnen: Interfax, 112.ua

Geen opmerkingen: