maandag 12 augustus 2019

Porosjenko wil test leugendetector live op tv

Ex-president Petro Porosjenko.
Ex-president Petro Porosjenko is bereid een test met een leugendetector te ondergaan, op voorwaarde dat dit live wordt uitgezonden op de publieke televisie, in het bijzonder het Eerste Kanaal. Hij zegt het Nationaal Recherchebureau niet te vertrouwen en daarom wil hij in alle openbaarheid aan de leugendetector.

Porosjenko werd eerder vandaag in het gebouw van het Nationaal Recherchebureau gevraagd naar aanleiding van de beschuldiging dat hij (mede)eigenaar is van het Eerste Kanaal. Porosjenko ontkent en is intussen in de tegenaanval gegaan. Hij meent dat pro-Russische krachten bezig zijn om de televisiezender in handen te krijgen. ''De aanstichter is Portnov'', aldus Porojenko, doelend op de advocaat Andriej Portnov die tijdens het presidentschap van Viktor Janoekovitsj diens plaatsvervangend stafchef was.

Portnov nam na de machtswisseling van februari 2014 de benen naar Rusland, maar kwam in het voorjaar terug om wraak te nemen op Porosjenko. Hij heeft inmiddels een tiental aanklachten ingediend bij het Nationaal Recherchebureau. Portnov heeft al onomwonden toegegeven dat hij niet zal rusten totdat Porosjenko achter de tralies is verdwenen.

Volgens Porosjenko hebben Portnov's aanklachten ''niets gemeen met de waarheid'' en speelt het Nationaal Recherchebureau een kwalijke rol door in de afgelopen drie maanden ''voortdurend journalisten te terroriseren'' om bewijzen tegen de voormalige president te verzamelen.

Bronnen: Unian, Interfax, 112.ua

Geen opmerkingen: