woensdag 7 augustus 2019

Dienaar van het Volk kent al eerste 'dwarsliggers'

In de toekomstige fractie van Dienaar van het Volk in het nieuwe parlement zitten ook enkele mensen met een pro-Russische visie. David Arachamia, die door politiek analisten wordt getipt als toekomstig fractievoorzitter, heeft dit gezegd in een interview met Radio NV. Volgens Arachamia heeft hij ''een andere wereldvisie'' dan deze partijgenoten die ook afkerig zouden zijn van de protesten op Majdan die in februari 2014 leidden tot het afzetten van toenmalig president Viktor Janoekovitsj.

Volgens Arachamia gaat het om ''één, misschien twee procent'' van de 254 nieuwe parlementsleden. ''Het zijn niet de mensen die vinden dat we met Rusland moeten gaan praten, maar om de mensen die zeggen dat het allemaal niet zo eenvoudig ligt, dat we het nader moeten bezien.''

Hij maakt zich meer zorgen om de toekomstige fractiegenoten die er op tegen zijn dat parlementsleden hun onschendbaarheid verliezen, zoals president Volodimir Zelenski wil. Het zou gaan om ''tien tot vijftien procent'' van de nieuw gekozenen. Een aantal van hen, waaronder sommige zakenlieden, zouden zich juist kandidaat hebben gesteld vanwege die onschendbaarheid, omdat justitie ze al op de hielen zit. Het gaat dan met name om de mensen die door hun district zijn verkozen en die nu dwars gaan liggen ''omdat ze door het volk zijn gekozen''.

President Zelenski liet vorige week al weten dat de tijd had ontbroken bij de leiding van zijn partij Dienaar van het Volk om alle parlementskandidaten grondig te screenen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: