maandag 5 augustus 2019

Jaremenko wil Oekraïne terug bij Raad van Europa

Het nieuwgekozen parlementslid en diplomaat Bohdan Jaremenko van Dienaar van het Volk vindt dat Oekraïne niet mokkend weg moet blijven van de parlementaire vergadering van de Raad van Europa nu Rusland weer volop mee mag doen. ''We moeten Rusland niet buiten sluiten, maar onze eigen positie verdedigen en de moties steunen die in ons belang zijn. Daar moeten we ons op richten, mét of zonder Rusland'', zegt Jaremenko in een interview met het persagentschap.

De Oekraïense delegatie besloot zich onlangs terug te trekken uit protest tegen het weer toelaten van Rusland in de parlementaire vergadering van de Raad van Europa. Rusland werd eerder het stemrecht ontnomen als straf voor de annexatie van de Krim, maar onlangs werd besloten dat het beter is om met Rusland in gesprek te gaan dan om het land te negeren.

Ook Jaremenko blijft deze mening toegedaan. ''Je kunt jezelf in je been schieten, maar dat is dan wel contraproductief.'' Hij is het dan ook niet eens met de Oekraïense delegatie die ''vaak hoog, maar ook onterecht heeft opgegeven over de resultaten die werden bereikt in de Raad van Europa en die soms enkel om politieke redenen de nodige ongenoegens heeft laten blijken''.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: