dinsdag 2 mei 2017

Rebellen vallen 55 maal aan, vier soldaten gewond

Vier Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Er waren in totaal 55 aanvallen op het leger, waarbij vooral de soldaten bij de stad Avdiivka het weer zwaar te verduren kregen. Zij werden bestookt met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren, terwijl de rebellen ook pantserwagens inzetten.

Dit hele arsenaal werd ook gebruikt tegen de versterkte legerposities bij het dorp Loehanske. De soldaten bij Verchniotoretske werden beschoten met 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren en vanuit pantserwagens. De legerposities bij Novhorodske, Majorsk, Zajtseve en de kolenmijn Boetivka werden aangevallen met granaatwerpers.

In de omgeving van Marioepol vuurden de rebellen met 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren op sodlaten bij het dorp Pavlopil. De legerposities bij het stadje Marinka en het dorp Hnoetove werden aangevallen met 82 millimeter mortieren, luchtdoelgeschut, zware machinegeweren en pantserwagens.

Verder waren er aanvallen op Krasnohorivka met 82 millimeter mortierenen granaatwerpers, terwijl de soldaten bij Vodiane werden bestookt met antitankgranaten en zware machinegeweren. Tegen de verdedigers van Talakvivka en Sjirokine werden granaatwerpers ingezet, tegen die bij Novotrojtske zware machinegeweren. Nabij Pavlopil werden sluipschutters gesignaleerd.

In de provincie Loehansk waren er aanvallen met granaatwerpers en zware machinegeweren op legerposities bij Novozvanivka, Valoejske, Krimske, Malinove en Stanitsja Loehanska. In een aantal bedreigende situaties moesten de soldaten terugschieten, aldus de legerleiding.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten