maandag 1 mei 2017

Rebellen vallen 54 maal aan: dode, zeven gewonden

De pro-Russische rebellen vielen het leger gisteren 54 maal aan. Daarbij werd bij de stad Krasnohorivka een soldaat gedood en raakten twee soldaten gewond. Elders langs de frontlijn in Oost-Oekraïne liepen nog eens vijf Oekraïense soldaten verwondingen op. Het leger moest enkele malen terugschieten om erger te voorkomen.

In de omgeving van Marioepol schoten de rebellen met 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers op de soldaten bij de dorpen Vodiane, Hnoetove en Sjirokine. Met granaatwerpers en zware machinegeweren werd het leger bij het stadje Marinka onder vuur genomen. De versterkte legerposities bij het dorp Pavlopil en de stad Krasnohorivka werden bestookt met tankgranaten en zware machinegeweren.

De rebellen schoten ook met zware machinegeweren op soldaten bij het dorp Novohrihorivka, terwijl de soldaten bij de dorpen Lebedinske en Tsjermalik te maken kregen met geeervuur. In de omgeving van zowel Marinka als de dorpen Bohdanivka en Vodiane waren sluipschutters actief.

In de omgeving van Donetsk vielen de rebellen aan met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren bij de stad Avdiivka en de doren Verchniotoretske en Opitne. De soldaten bij de kolenmijn Boetivka werden onder vuur genomen met granaatwerpers, terwijl tegen die bij de dorpen Trojtske, Kamjanka en Piski werden beschoten met zware machinegeweren.

In de provincie Loehansk schoten de rebellen met 120 millimeter mortieren op de versterkte legerposities bij de dorpen Katerinivka en Trojtske. Tegen de soldaten bij het dorp Novozvanivka gebruikten ze zowel granaatwerpers en 82 millimeter mortieren als zware machinegeweren. De verdedigers van Popasna, Krimske, Valoejske en Stanitsja kregen te maken met granaatwerpers.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten