donderdag 4 mei 2017

Negen soldaten gewond, 52 aanvallen rebellen

Negen Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Het leger meldt 52 vijandelijke aanvallen. Avdiivka kreeg het weer zwaar te verduren met aanvallen van de rebellen op de soldaten die de stad verdedigen met tanks, mortieren, antitankraketten, granaatwerpers en zware machinegeweren. Bij één van de aanvallen werd de stroomvoorziening van de waterfiltratiefabriek Donetsk vernield. De fabriek lag ook vanmorgen nog stil.

De soldaten bij het dorp Piski werden beschoten vanuit pantserwagens en met mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. Hier waren ook sluipschutters actief. Bij het dorp Loehanske werden ze bestookt met 120 millimeter mortieren en vanuit pantserwagens. Ook de soldaten bij het dorp Kamjanka kregen te maken met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren.

De verdedigers van de verlaten kolenmijn Boetivka kregen niet alleen met deze wapens te maken, maar ook werden antitankraketten op ze afgevuurd. De legerposities bij de dorpen Trojtske en Verchniotoretske werden beschoten met 82 millimeter mortieren en granaatwerpers, die bij Zajtseve met granaatwerpers en geweervuur.

In de omgeving van Marioepol vielen de rebellen de soldaten bij het dorp Vodiane aan met 122 millimeter artillerie, 82 millimeter mortieren, pantserwagens, granaatwerpers en zware machinegeweren. Ook op de versterkte legerposities bij het dorp Pavlopil werd met mortieren en machinegeweren geschoten. Bij hun aanval op het dorp Hnoetove werden 120 millimeter mortieren gebruikt, tegen Sjirokine niet alleen mortieren en pantserwagens maar ook 122 millimeter Grad-P Manpads. De soldaten bij Krasnhorivka en het stadje Marinka werden beschoten met granaatwerpers en machinegeweren. Bij de dorpen Vodiane, Novotrojtske en Novomichailivka werden sluipschutters gesignaleerd.

In de provincie Loehansk schoten de rebellen met 120 millimeter mortieren op legerposities bij het dorp Krimske en met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren op de soldaten bij Novozvanivka en Novo-Oleksandrivka. De verdedigers van Trojtske, Stanitsja Loehanska en Lobatsjeve werden aangevallen met granaatwerpers. Nabij Novo-Oleksandrivka werden soldaten beschoten door sluipschutters.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten