zaterdag 1 april 2017

Video: 'Leger beschiet Jasinovata met fosfor'

Het Oekraïense leger heeft volgens de separatisten fosforgranaten gebruikt bij het beschieten van de doorlaatpost bij de stad Jasinovata. Als bewijs dienen een videofilmpje en de resten van wat fosforgranaten heten te zijn. Het is echter volstrekt onduidelijk waar en wanneer de nachtelijke beelden zijn gemaakt, wie de granaten heeft afgeschoten en of het inderdaad om fosfor ging.

Ondercommandant Eduard Basoerin van het 'leger' van de separatisten in Donetsk meent het echter allemaal zeker te weten, zo valt te lezen op de website van het nieuwsagentschap Doni News dat aan de berichtgeving nog een scheldkannonade toevoegt aan het adres van het Oekraïense leger. Jasinovata ligt overigens vlakbij de stad Avdiivka die al sinds januari dagelijks door de pro-Russische rebellen wordt bestookt met alle mogelijke wapens, tot Gradraketten aan toe.

Het Russische persagentschap TASS meldt dat het Oekraïense leger het paasbestand zevenmaal heeft geschonden. Het leger zou de rebellen gisteren 79 maal hebben aangevallen, onder meer met 122 en 152 millimeter artillerie, tanks, mortieren en pantserwagens.

Bronnen: Doni News, TASS

Geen opmerkingen: