woensdag 12 april 2017

Rebellen vallen 45 maal aan, 5 soldaten gewond

Vijf Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Er zouden 45 aanvallen zijn geweest op posities van het Oekraïense leger. In de omgeving van Marioepol gebruikten de rebellen 82 millimeter mortieren, luchtdoelgeschut, granaatwerpers en zware machinegeweren tegen de soldaten bij het stadje Marinka. Bij de beschietingen van Marinka raakte gistermorgen een inwoner gewond. Een school moest geëvacueerd worden.

De mariniers bij het dorp Vodiane werden bestookt met granaatwerpers, pantserwagens en zware machinegeweren. De soldaten bij Novotrojtske kregen te maken met hevige beschietingen met antitankgranaten. Ook openden de rebellen het vuur vanuit pantserwagens op de mariniers bij de dorpen Sjirokine en Pavlopil. Tegen de versterkte legerposities bij het dorp gebruikten ze zware machinegeweren. Nabij Vodiane, Novotrojtske, Marinka en Krasnohorivka werden sluipschutters gesignaleerd.

In de omgeving van Donetsk schoten de rebellen met 82 en 120 millimeter mortieren en vanuit pantserwagens op soldaten bij het dorp Opitne. De soldaten bij de stad Avdiivka kregen het weer zwaar te verduren. Ze werden bestookt met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers, luchtdoelgeschut en zware machinegeweren. De rebellen zetten 82 millimeter mortieren en tankgranaten in tegen soldaten bij het dorp Verchniotoretske, en luchtdoelgeschut en pantserwagens tegen Loehanske. Zajtseve en Piski kregen te maken met granaatwerpers en zware machinegeweren, Kamjanka alleen met machinegeweren.

In de provincie Loehansk vuurden de rebellen 120 millimeter mortieren en tankgranaten af op soldaten bij het dorp Krimske, vielen ze met pantserwagens en granaatwerpers de legerposities bij het dorp Novo-Oleksandrivka aan en schoten ze met granaatwerpers op de soldaten bij het dorp Katerinivka.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten