maandag 24 april 2017

'Russische tv-ploeg RT was er al na drie minuten'

De Russische staatspropagandazender RT was al na drie minuten ter plaatse nadat een wagen met drie waarnemers van de OVSE gisterochtend door een explosie werd getroffen. Parlementslid Dmitro Timtsjoek, militair analist en hoofd van de Verzetsinformatie Groep, maakt daar op zijn Facebookpagina melding van.

Timtsjoek is doorgaans goed geïnformeerd over wat zich in de Donbas afspeelt. Hij heeft op basis van verkregen informatie de gebeurtenissen op een rij kunnen zetten. Zo is de explosie die een Amerikaanse waarnemer het leven kost en waarnemers uit Duitsland en Tsjechië verwondt om 11.17 uur in door de separatisten bezet gebied.

Om 11.20 zou een cameraploeg van RT - het vroegere Russia Today - zijn gearriveerd op de onheilsplek bij het dorp Prishib. Om 11.28 uur arriveren in burger geklede mannen in een zandkleurige Niva 4x4 die aanwijzingen geven aan de Russische journalisten. Om 15.44 arriveerde de politie van de Volksrepubliek Loehansk, vier minuten later gevolgd door een lijkwagen. Omstreeks 16.00 uur komt een sleepwagen de vernielde OVSE-auto weghalen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten