zondag 30 april 2017

Twee soldaten gedood, rebellen vallen 54 maal aan

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gedood en vier soldaten raakten gewond bij aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. De rebellen voerden in totaal 54 aanvallen uit. In de omgeving van Marioepol schoten ze met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren op de soldaten bij de stad Krasnohorivka, terwijl Novotrojtske met 120 millimeter mortieren en granaatwerpers werd aangevallen.

De legerposities bij Berezove werden met 82 millimeter mortieren aangevallen en het dorp Hnoetove met granaatwerpers en zware machinegeweren. Tegen de soldaten bij Vodiane en Marinka zetten de rebellen pantserwagens, tankgranaten en zware machinegeweren in. De verdedigers van het dorp Sjirokine kregen te maken met geweervuur. De versterkte legerposites bij Tsjermalik en Pavlopil werden aangevallen met pantserwagens, granaatwerpers en zware machinegeweren.

Uit de omgeving van Donetsk werden aanvallen gemeld op de legerposities bij de stad Avdiivka met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. Ook de soldaten bij Verchniotorektske werden met 82 millimeter mortieren en machinegeweren aangevallen, die bij de kolenmijn Boetivka met zware machinegeweren. Bovendien waren bij Avdiivka en de Boetivkamijn sluipschutters actief.

In de provincie Loehansk schoten de rebellen met 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren op de soldaten bij Novotoshkivke. De versterkte legerposities bij het dorp Krimske werden aangevallen met 122 millimeter artillerie, granaatwerpers en 82 millimeter mortieren. Starii Aidar werd aangevallen met 120 millimeter mortieren, Novo-Oleksandrivka met antitankraketten, Novozvanivka met granaatwerpers en machinegeweren, Zhovte met zware machinegeweren.

In een aantal bedreigende situaties zou het leger terug hebben geschoten om erger te voorkomen.

Bron: 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten