donderdag 20 april 2017

Rebellen vallen 18 maal aan, één soldaat gewond

Met achttien aanvallen van de pro-Russische rebellen was het gisteren één van de rustigste dagen sinds tijden. Wel raakte een Oekraïense soldaat gewond bij een aanval. Er werden door de rebellen geen zware wapens ingezet, want de 82 millimeter mortieren waarmee ze op soldaten bij de stad Krasnohorivka schoten vallen daar nog net buiten.

Elders in de omgeving de havenstad Marioepol waren er aanvallen met pantserwagens, granaatwerpers en zware machinegeweren op de mariniers bij het dorp Vodiane. Met automatische granaatwerpers werden de legerposities bij het dorp Pavlopil beschoten. De soldaten bij Sjirokine werden onder vuur genomen vanuit pantserwagens, terwijl de versterkte legerposities bij de dopren Lebedinkse, Talakivka en Hnoetove te maken kregen met geweervuur.

In de omgeving van Donetsk gebruikten de rebellen granaatwerpers en zware machinegeweren om de soldaten bij het dorp Kamjanka en de stad Avdiivka te bestoken. De soldaten bij Loehanske en Verchniotoretske werden beschoten met granaatwerpers. In de provincie Loehansk werden de soldaten in het dorp Krimske beschoten met zware machinegeweren.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten