dinsdag 4 april 2017

Paasbestand: twee soldaten gedood, vijf gewond

Zoals bij eerdere pogingen om tot een staakt-het-vuren te komen, lijkt ook het paasbestand gedoemd om te mislukken. Het is weliswaar is rustiger langs de frontlijn, maar de aanvallen van de pro-Russische rebellen blijven maar door gaan. Gisteren waren het er weer 48. Daarbij kwamen twee Oekraïense soldaten om het leven en raakten vijf soldaten gewond.

Zoals steeds in de afgelopen dagen waren de beschietingen het hevigst in de omgeving van Marioepol. De rebellen gebruikten antiluchtdoelgeschut, 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren tegen de soldaten bij het dorp Berezove. Ze vielen de mariniers bij de dorpen Hnoetove en Vodiane aan met pantserwagens en schoten met granaatwerpers op legerposities bij Bohdanivka en Tsjermalik. De soldaten bij Sjirokine en Krasnohorivka werden bestookt met zware machinegeweren. Nabij Hnoetove waren sluipschutters actief.

In de omgeving van Donetsk waren de rebellen vooral actief bij de stad Avdiivka en de kolenmijn Boetivka, waar ze met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren de versterkte legerposities beschoten. Nabij het dorp Piski schoten ze met 82 millimeter mortieren en granaatwerpers. De verdedigers van het dorp Verchniotoretske werden onder vuur genomen met granaatwerpers, terwijl soldaten bij Kamjanka werden aangevallen met zware machinegeweren.

In de provincie Loehansk beschoten de rebellen de versterkte posities van het leger bij het dorp Krimske met 120 millimeter mortieren. In tegenstelling tot de afgelopen dagen schoot het leger nu wel een aantal malen terug om de vijand op afstand te houden. De separatisten melden op hun beurt dat het Oekraïense leger Pervomajsk en Kalinovka hebben beschoten. In Pervomajsk zou daarbij een strijder gewond zijn geraakt.

Bronnen: Unian, DoniNews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten