zaterdag 29 april 2017

Twee soldaten gedood, vijf gewond, 70 aanvallen

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gedood bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Nog eens vijf liepen verwondingen op. De rebellen vielen het leger 70 maal aan. In de omgeving van Marioepol ging het om aanvallen met 82 en 120 millimeter mortieren, luchtdoelgeschut en granaatwerpers op soldaten bij de stad Krasnohorivka.

De versterkte legerposities bij het dorp Vodiane werden ook bestookt met 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers, terwijl de rebellen ook met zware machinegeweren schoten. De Oekraïense mariniers bij Pavlopil kwamen onder vuur van tankgranaten en zware machinegeweren.

In de omgeving van Donetsk schoten de rebellen op de legerposities bij het dorp Trojtske met 152 millimeter artillerie, luchtdoelgeschut, 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. De soldaten bij de stad Avdiivka kregen ook te maken met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. De soldaten bij het dorp Loehanske werden onder vuur genomen met mortieren.

In de provincie Loehansk waren er aanvallen met 122 millimeter artillerie, granaatwerpers en zware machinegeweren op de legerposities bij het dorp Novozvanivka. De soldaten bij de dorpen Popasna, Stantisja Loehanska en Valoesjke werden beschoten met granaatwerpers en zware machinegeweren.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen:

Een reactie posten