zaterdag 29 april 2017

Kommersant: Poetin en Porosjenko praten stiekem

De krant Kommersant meldt dat de Russische president Vladimir Poetin en zijn Oekraïense ambtgenoot Petro Porosjenko elkaar geregeld telefonisch spreken zonder daar verder ruchtbaarheid aan te geven. Tijdens het laatste telefoongesprek zouden de twee elkaar ''respectvol en netjes'' hebben bejegend en zelfs over een weer grapjes hebben gemaakt. ''Dat deden ze om niet te gaan ruziën'', aldus de Russische krant.

Porosjenko en Poetin zouden hebben afgesproken dat ze van het meest recente telefoongesprek geen mededeling naar buiten zouden doen om te voorkomen dat de oppositie in Oekraïne Porosjenko gaat vewijten dat hij stiekem onderhandelt over een oplossing voor het oorlogsconflict in de Donbas.

Een woordvoerder van president Porosjenko ontkent dat de twee geregeld aan de telefoon hangen, zonder dat daar naar buiten toe melding van wordt gemaakt, zoals Kommersant schrijft. Tegenover de Oekrajinska Pravda noemt de woordvoerder het ''nepnieuws''. Porosjenko en Poetin zouden elkaar voor het laatst hebben gesproken op dinsdag 18 april en aan dat telefoongesprek deden ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Francois Hollande mee.
Bron: 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten