vrijdag 28 april 2017

Samojlova zingt op 9 mei wél in Sevastopol

De Russische zangeres Joelia Samojlova mag komende maand niet in actie komen tijdens het Eurovisie Songfestival in Kiev, maar ze treedt dinsdag 9 mei wel op in de door het Russische leger bezette marinehavenstad Sevastopol. Dat is ter gelegenheid van de Overwinningsdag, de dag waarop het Rode Sovjetleger Nazi-Duitsland bedwong in 1945.

Samojlova heeft tegen het Russische persbureau TASS gezegd dat de steun van de inwoners van Sevastopol zoals die blijkt uit de uitnodiging om te komen zingen erg belangrijk voor haar is. Ze zal optreden ''met een trots hart en met intens veel plezier''.

Samojlova kreeg eerder deze maand een inreisverbod door Oekraïne opgelegd omdat ze in juni 2015 de door Rusland geannexeerde Krim binnen was gekomen via Russisch grondgebied en niet, zoals de Oekraïense wet voorschrijft, via Oekraïne. Het inreisverbod betekende dat zij niet voor haar land kon uitkomen tijdens het Eurovisie Songfestival. Rusland heeft zich inmiddels geheel teruggetrokken van het songfestival, en zendt het evenement ook niet uit op de televisie.

Bron: 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten