dinsdag 4 april 2017

Porosjenko: gedoe rond Samoljova is provocatie

Ook president Petro Porosjenko mengt zich nu in de discussie over de Russische deelneemster aan het Eurovisie Songfestival in Kiev. Op een persconferentie in Letland, waar hij op werkbezoek is, laat de Oekraïense president weten dat hij het afvaardigen van Joelia Samojlova ziet als een welbewuste Russische provocatie.

"Wij blijven bij ons standpunt dat de annexatie van de Krim illegaal is en dat wij het reizen naar de Krim alleen toestaan via de grensposten in onze provincie Cherson. Elke andere manier om naar de Krim te reizen is illegaal en wordt door ons gestraft. De Russen weten dat maar al te goed. Daarom willen ze Samojlova naar Kiev sturen'', aldus Porosjenko.

De Oekraïense president wijst er op dat Rusland alle alternatieven van de hand heeft gewezen. ''Ze kunnen alsnog iemand anders sturen of Samoljova via een videoverbinding mee laten doen. Maar Rusland wil daar niet aan. Niet de deelname aan het Eurovisie Songfestival telt voor ze, maar ze zijn uit op een provocatie. Ik ben blij dat we dat niet toestaan.''

Bron: Unian

1 opmerking:

  1. Dit sterk door de SBOe ingegeven standpunt wekt ook de indruk van provocatie.

    BeantwoordenVerwijderen