zondag 2 april 2017

Paasbestand: 37 aanvallen, 4 soldaten gewond

Opnieuw lijkt er van een staakt-het-vuren weinig terecht te komen. Het gisteren begonnen paasbestand is door de pro-Russische rebellen nog dezelfde dag 37 maal geschonden. Bij de aanvallen raakten vier Oekraïense soldaten gewond. De aanvallen zijn volgens de legerleiding vooral bedoeld om tegenaanvallen uit te lokken. Het leger zou daar niet op in zijn gegaan.

De meeste aanvallen van de rebellen waren in de omgeving van Marioepol, waar versterkte legerposities bij Berezove met 82 millimeter mortieren en zware machinegeweren werden beschoten. Tegen soldaten bij Sjirokine werden pantserwagens ingezet en werd met geweren op ze geschoten. Gespannen was de situatie bij Vodiane, waar de rebellen ook antitankraketten, granaatwerpers en zware machinegeweren inzetten. Legerposities bij Pavlopil en Hnoetove werden onder vuur genomen met zware machinegeweren.

Nabij Donetsk kregen de soldaten bij de versterkte legerposities bij het dorp Loehanske het zwaar te verduren. Er werd met 82 en 120 millimeter mortieren op ze geschoten en vanuit pantserwagens. Bij Avdiivka ging het om 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. Verchniotoretske werd met granaatwerpers beschoten, Kamjanka met zware machinegeweren. Bij Avdiivka, Verchniotoretske en Majorsk waren sluipschutters actief.

In de provincie Loehansk was het over het algemeen rustig. Alleen bij Stantisja Loehanska was het oppassen, want daar werd een sluipschutter gesignaleerd.

Bron: 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten