maandag 10 april 2017

Nationaal Korps belaagt opnieuw filialen Sverbank

Het radicale Nationaal Korps wil definitief een einde maken aan de activiteiten van de Russische Sverbank in Oekraïne. Daarom hebben aanhangers van deze beweging een tentenkamp opgezet bij de vestiging van de Sverbank aan de Volodimirskastraat in Kiev. Het is de bedoeling van het Nationaal Korps om daar te blijven totdat ''deze anti-Oekraïense instelling'' definitief de deuren sluit. De bank wordt bewaakt door de politie en de Nationale Garde.

Ook de Sverbank aan de Donets-Zacharzhevskohostraat in Charkiv is vanmiddag belaagd door actievoerders die op hun beurt door de politie werden verdreven. Een politieman zou gewond zijn geraakt bij een schermutseling. Eerder hadden de actievoerders een muur voor de ingang van de bank opgetrokken.

Het Nationaal Korps neemt duidelijk geen genoegen met de voorgenomen verkoop van de Oekraïense tak van de Sverbank aan een Letse bank, die echter weer in handen is van Russische zakenlieden met Britse paspoorten. Eerder had president Petro Porosjenko al toegegeven aan de radicale actievoerders door vijf Russische banken in Oekraïne strafmaatregelen op te leggen.

Bronnne: 112, Censor.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten