woensdag 5 april 2017

Rebellen vallen 54 maal aan, vijf soldaten gewond

Vijf Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen die in totaal 54 aanvallen uitvoerden op posities van het leger. Opnieuw ging het er het hevigst aan toe in de omgeving van Marioepol, waar de rebellen met 82 millimeter mortieren schoten op soldaten bij de stad Krasnohorivka en het dorp Sjirokine. De versterkte legerposities bij de dorpen Pavlopil enVodiane, maar ook de soldaten bij het stadje Marinka werden met granaatwerpers bestookt.

Bij Marinka kwam het tot een treffen tussen een verkenningsgroep van de rebellen en het Oekraïense leger dat tot de aanval over ging toen de rebellen te dichtbij kwamen. De mariniers in het dorp Hnoetove werden beschoten met zware machinegeweren, bij vodiane en Sjirokine werden ze aangevallen met pantserwagens. Bij het dorp Novotrojtske werd een sluipschutter gesignaleerd.

In de omgeving van Donetsk schoten de rebellen met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren op posities van het leger bij de stad Avdiivka. Soldaten bij de dorpen Loehanske, Opitne, Piski en Nevelski werden met granaatwerpers onder vuur genomen. De rebellen vielen de soldaten bij de kolenmijn Boetivka en de dorpen Kamjanka, Opitne, Verchniotoretske en Piski aan met zware machinegeweren. Nabij de dorpen Opitne en Trojtske waren sluipschutters actief.

In de provincie Loehansk was het opnieuw vrij rustig. Wel vielen de rebellen de versterkte legerposities bij het dorp Krimske aan met granaatwerpers en kregen soldaten bij het dorp Lobatsjeve met geweervuur te maken.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten