woensdag 26 april 2017

Drie soldaten gedood, vier gewond bij aanvallen

Na enkele tamelijk rustige dagen brak het geweld van de pro-Russische rebellen gisteren weer in alle hevigheid los met 65 aanvallen op het Oekraïense leger. Drie soldaten werden gedood, vier liepen verwondingen op. In de omgeving van Donetsk was de situatie het meest ernstig. De rebellen schoten met 120 millimeter mortieren, tankgranaten en zware machinegeweren op de versterkte legerposities bij het dorp Piski. Ook zetten ze hier pantserwagens in tegen de soldaten.

Op de soldaten bij de dorpen Opitne en Loehanske werd met 120 millimeter mortieren geschoten, tegen die bij Avdiivka en het dorp Kamjanka met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. De verdedigers van de kolenmijn Boetivka werden beschoten met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren, terwijl ze ook vanuit pantserwagens onder vuur werden genomen.

Ook de soldaten bij Trojtske, Zajtseve em Verhniotoretske werden aangevallen met pantserwagens, granaatwerpers en zware machinegeweren. Bij de stad Avdiivka en het dorp Novhorodske werden sluipschutters gesignaleerd.

In de omgeving van Marioepol vuurden de rebellen 120 millimeter mortieren en granaatwerpers af op de legerposities bij het dorp Novotrojtske. De mariniers bij Vodiane en Hnoetove werden bestookt met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren, die bij het stadje Marinka met 82 millimeter mortieren. De versterkte legerposities bij de stad Krasnohorivka werden aangevallen met 122 millimeter artillerie, luchtdoelgeschut, tankgranaten en pantserwagens. Ook waren er aanvallen op de mariniers bij Vodiane en Sjirokine, bij Novotrojtske waren sluipschutters actief

In de provincie Loehansk schoten de rebellen emt 122 millimeter artillerie, luchtdoelgeschut, tankgranaten en vanuit pantserwagens op de versterkte legerposities bij het dorp Novo-Oleksandrivka. De soldaten bij Zhovte, Krimske en Popasna werden bestookt met granaatwerpers, die bij Novozvnivka met zware machinegeweren en vanuit pantserwagens.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten