donderdag 6 april 2017

Rebellen vallen leger 'slechts' 29 maal aan

Een relatief rustige dag was het gisteren in Oost-Oekraïne, met slechts 29 aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. Twee Oekraïense soldaten raakten gewond. Opnieuw was de grootste activiteit van de rebellen in de omgeving van de havenstad Marioepol. De legerposities bij de stad Krasnohorivka werden bestookt met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren.

De versterkte posities bij de dorpen Pavlopil en Vodiane werden onder vuur genomen met granaatwerpers en machinegeweren. Tegen de soldaten bij het stadje Marinka werden alleen granaatwerpers gebruikt. Bij Krasnohorivka en de dorpen Novotrojtske en Vodiane waren sluipschutters actief.

In de omgeving van Donetsk was het weer vooral raak bij de stad Avdiivka. De soldaten daar werden herhaaldelijk anagevallen met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. De rebellen schoten met machinegeweren op de soldaten bij de dorpen Zajtseve en Piski. Hier werden ook sluipschutters gesignaleerd.

Alleen in de doorgaans veel rustiger provincie Loehansk werden zware wapens ingezet, want de rebellen schoten met 120 millimeter mortieren op de legerposities bij het dorp Size. Op soldaten bij het dorp Novo-Oleksandrivka werden antitankgranaten afgevuurd. De legerleiding meldt nadrukkelijk dat de soldaten zich gisteren aan het staakt-het-vuren (het paasbestand) hebben gehouden door niet terug te schieten.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten