maandag 10 april 2017

Rebellen vallen Oekraïense leger 44 maal aan

De pro-Russische rebellen voerden gisteren 44 aanvallen uit op posities van het Oekraïense leger. De situatie nabij Marioepol was weer het meest gespannen. Hier vuurden de rebellen met 120 millimeter mortieren, antitankwapens en vanuit pantserwagens op soldaten bij het dorp Novotrojtske. De legerposities bij Vodiane en Krasnohorivka werden bestookt met granaatwerpers en zware machinegeweren.

In de omgeving van Donetsk waren er aanvallen met antitankwapens en zware machinegeweren op soldaten bij de stad Avdiivka en de kolenmijn Boetivka. De rebellen vuurden met antitankwapens en geweren op soldaten bij Verchniotoretske en Zajtseve. In de provincie Loehansk voerden de rebellen beschietingen uit met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren op de versterkte legerposities bij Novozvanivka.

De soldaten in de dorpen Stanitsja Loehanska en Krimske kwamen onder vuur van granaatwerpers en zware machinegeweren. Bij de aanvallen van gisteren raakten twee Oekraïense soldaten gewond.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: