donderdag 27 april 2017

47 aanvallen, soldaat gedood, zeven gewonden

Een Oekraïense soldaat is gisteren om het leven gekomen, terwijl zeven soldaten gewond raakten bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Er waren 47 aanvallen. In de omgeving van de havenstad Marioepol schoten de rebellen met 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en vanuit pantserwagens op de legerposities bij het dorp Sjirokine. De versterkte legerposities bij het dorp werden beschoten met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. Ook hier werden pantserwagens ingezet door de rebellen.

Die schoten met 82 millimeter mortieren op soldaten bij het dorp Berezove. De verdedigers van het stadje Marinka werden aangevallen met pantserwagens, granaatwerpers en zware machinegeweren. Hier waren tevens sluipschutters actief. Ook tegen soldaten bij Krasnohorivka, Novotrojtske en Pavlopil werden granaatwerpers ingezet en tegen die bij het dorp Hnoetove zware machinegeweren.

In de omgeving van Donetsk waren er aanvallen op de legerposities bij het dorp Trojtske met 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers, terwijl de versterkte posities bij Verchniotoretske, Avdiivka en Piski werden aangevallen met 82 millimeter mortieren en zware machinegeweren. Bij Novohorodske werden sluipschutters gesignaleerd.

In de provincie Loehansk waren er aanvallen met 120 millimeter mortieren, tankgranaten en zware machinegeweren op de versterkte legerposities bij het dorp Novo-Oleksandrivka. Ook de soldaten bij Popasna werden aangevallen met 120 millimeter mortieren. Verder waren er aanvallen op soldaten bij Trojtske, Novozvanivka en Stanitsja Loehanska. In een aantal gevallen werd volgens de legerleiding een tegenaanval gedaan om erger te voorkomen.
Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten