zaterdag 15 april 2017

Rebellen vallen 45 maal aan, vier soldaten gewond

De pro-Russische rebellen hebben het leger gisteren 45 maal aangevallen. Vier Oekraïense soldaten raakten gewond. In de omgeving van Marioepol schoten de rebellen met 120 millimeter mortieren, zware machinegeweren en vanuit pantserwagens op soldaten bij Vodiane. De legerposities bij Krasnohorivka werden met 82 millimeter mortieren beschoten, terwijl tegen die bij het dorp Pavlopil pantserwagens werden ingezet en er werd geschoten met tankgranaten en zware machinegeweren. De soldaten bij Sjirokine werden eveneens met pantserwagens aangevallen.

In de omgeving van Donetsk zetten de rebellen 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren in bij hun aanvallen op de stad Avdiivka en de dorpen Zajtseve en Kamjanka. De versterkte legerposities bij Verchniotoretske werden beschoten met 82 millimeter mortieren. Soldaten bij het dorp Opitne kwamen onder vuur van zware machinegeweren. Tegen soldaten bij het dorp Piski werden granaatwerpers en zware machinegeweren gebruikt.

In de provincie Loehansk vuurden de rebellen met 120 millimeter mortieren en granaatwerpers op Krimske en Katerinivka. De soldaten bij het dorp Popasna werden aangevallen met granaatwerpers, die in Stanitsja Loehanska kregen te maken met geweervuur.

Bron: 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten