zondag 23 april 2017

Ook Russische zangeres Lolita mag Oekraïne niet in

De Russische zangeres Lolita Miljavskaja is vanmorgen vroeg door de Oekraïense douane geweigerd aan de grens. Ze werd om vier uur uit de trein gehaald in de plaats Konotop, laat ze op haar Facebookpagina weten. ''Ik kan mijn kind nu niet bezoeken'', beklaagt ze zich. ''Ik stap nu maar op de trein terug naar huis.''

Miljavkaja mag het land niet in omdat ze in 2015 vanuit Rusland naar de stad Kertsj reisde, op de door Rusland geannexeerde Krim. Dat verbiedt de Oekraïense wet, die voorschrijft dat reizigers de Krim alleen vanuit Oekraïne binnen mogen gaan.

Eerder deze maand kreeg de Russische zangeres Joelia Somojlova een inreisverbod voor drie jaar opgelegd omdat ze in juni 2015 ook vanuit haar land rechtstreeks naar de Krim is gereisd. Door het inreisverbod kan ze niet meedoen aan het Eurovisie Songfestival volgende maand in Kiev. Rusland heeft zich inmiddels teruggetrokken als deelnemer en de Russische televisie zendt ook niets uit.

De van oorsprong Oekraïense, maar nu in Moskou wonende Miljavkaja heeft net als Somojlova een inreisverbod voor drie jaar gekregen. Ze was vanmorgen op weg naar Kiev, waar haar 18-jarige dochter Yeva woont. De gehandicapte Yeva woont daar bij haar grootmoeder.

Bron: 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten