maandag 10 april 2017

Baloha vindt meeste parlementariërs nietsnutten

Parlementslid Viktor Baloha heeft in een interview met tv-zender ZIK harde kritiek geuit op zijn collega-parlementariërs. Hij noemt ze nietsnutten en zakkenvullers. ''We hadden allemaal verwacht dat het na de Majdan-revolutie van 2014 gekozen parlement beter zou zijn dan haar voorgangers, maar we zijn bedrogen uitgekomen.''

Het huidige parlement is één van de slechtste die we ooit hebben gehad, aldus de politicus van de partij Verenigd Centrum die eerder minister van Noodsituaties was onder president Viktor Joestsjenko en gouverneur van Transkarpatië.

Baloha vindt dat de meeste parlementsleden eerdere een negatieve dan positeive invloed hebben op de gang van zaken in Oekraïne. ''Zij zien het liefst dat een arme bevolking die ze bij verkiezingen met een paar centen kunnen paaien. Een middenklasse willen ze ook niet. We zijn door deze mensen in een vicieuze cirkel beland met een president, een premier en een parlement die alles bij het oude willen laten. Maar er komt een dag dat de massa ze tot de orde roept.''

Bron: ZIK

1 opmerking:

  1. Dat in toenemende mate maatschappelijke onvrede bestaat over de koers van de regering, staat buiten kijf. In vorige opmerkingen heb ik dit ook al eens aangegeven. Ik betwijfel echter of dit louter aan het gehalte van de parlementariers ligt. In relatie tot Nadia Savtsjenko heb ik toen in dit verband wel de negatieve rol van de SBOe in het democratische proces bekritiseerd.

    Oekraine heeft meer democratie nodig en minder machtsbehoud d.m.v. het instrument SBOe, was mijn kernboodschap. Wat weleens een deel van de waarheid zou kunnen zijn, is dat overheidskritische parlementariers door de SBOe al dan niet systematisch worden geintimideerd of monddood worden gemaakt, zoals overduidelijk met Nadia Savtsjenko is gebeurd.

    Een ding is duidelijk: die kant moet Oekraine niet op, anders zal onvermijdelijk de dag komen dat deze regering daarvoor de rekening krijgt gepresenteerd. En laten we hopen dat dat niet gebeurt in de vorm van een tweede Majdan, omdat het volk zijn president niet kan vertrouwen.

    BeantwoordenVerwijderen