woensdag 19 april 2017

Sneeuwval legt verkeer in en rond Dnipro stil

Door hevige sneeuwval is Dnipro vandaag nauwelijks bereikbaar voor vrachtverkeer. Op de twee belangrijkste toegangswegen van de stad in het zuidoosten van Oekraïne stonden vanmorgen lange files vanwege het slechte weer. Ook de luchthaven van de ruim 100.000 inwoners tellende stad zit dicht. Burgemeester Boris Filatov heeft besloten dat de scholen tot vrijdag dicht blijven.

Ook elders wordt veel overlast ondervonden van het slechte weer met zowel sneeuw, regen als harde wind. Maar liefst 152 dorpen en steden zaten vanmorgen zonder elektriciteit. Daarvan waren er 73 te vinden in de provincie Dnipropetrovsk. Ook de provincies Charkiv, Poltava. Cherson en Kirovohrad hadden te maken met stroomuitval.

Er zijn inmiddels zeven verkeersdoden gevallen door gladheid. De autoriteiten waarschuwen automobilisten om niet van Dnipro naar Zaporizja te reizen, aangezien de wegen onberijdbaar zijn. Veel automobilisten blijken hun winterbanden al te hebben gewisseld, zodat ze extra risico lopen bij gladheid.

Ook de provincie Odessa krijgt nog te maken met sneeuwval, aldus het Meteorologisch Instituut vanmiddag. Voor het noorden van het land wordt zowel morgen als vrijdag sneeuw verwacht. In het zuiden valt dan veel regen. Het slechte weer gaat vanuit het midden en zuiden naar het oosten. Vanaf maandag wordt het rustiger weer, maar nog altijd koud voor de tijd van het jaar.

Bronnen: 112, Ukrinform
Geen opmerkingen:

Een reactie posten