donderdag 27 april 2017

Vrijheidsmars voor verruimen cannabisregels

In september wordt in Kiev weer een Vrijheidsmars gehouden om te pleiten voor het legaliseren van het in bezit hebben van een redelijke hoeveelheid cannabis voor eigen gebruik. De Vrijheidsmars was een jaarlijks gebeuren vanaf 2005, maar in 2013 was de laatste mars omdat het kabinet toen besloot om met een plan te komen waarin het bezit van wiet voor eigen gebruik niet langer strafbaar zou zijn.

Vier jaar later is het daar nog altijd niet van gekomen. ''Iemand mag nu niet meer dan vijf gram cannabis in bezit hebben. Het is de kleinste hoeveelheid die overheden in alle Europese landen toestaan'', aldus woordvoerder Taras Ratoeshni van de organisatoren van de Vrijheidsmars. Volgens justitie zijn vorig jaar 729 handelaren veroordeeld en 5.067 mensen die meer dan 5 gram wiet in bezit hadden.

De Vrijheidsmars is op 16 september, maar al op 20 mei is er een eerste evenement om aandacht te vragen voor het verruimen van de mogelijkheden om cannabis te hebben voor eigen gebruik. Het medicinale gebruik van cannabis moet volgens de organisatoren van de Vrijheidsmars worden toegestaan.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen:

Een reactie posten