zondag 23 april 2017

Update: Soldaat gedood bij Avdiivka, stad heeft weer stroom

Een Oekraïense soldaat is gisteren gesneuveld bij Avdiivka dat fors onder vuur lag van 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. Dat was ook het geval bij de Boeivkamijn en de naburige dorpen Verchniotoretske en Loehanske. Avdiivka kwam weer zonder stroom te zitten als gevolg van een kapotgeschoten hoogspanningsleiding.

De pro-Russische rebellen weigerden gistermiddag te stoppen met schieten om reparatiewerkzaamheden toe te staan. Ook het waterfiltratiebedrijf Donetsk en de chemische fabriek Avdiivka lagen stil als gevolg van het uitvallen van de elektriciteit. Omstreeks twaalf uur vanmiddag werd de hoogspanningsleiding gerepareerd en hebben de 20.000 inwoners van de stad weer stroom.

De rebellen vielen het leger gisteren 46 maal aan. Daarbij raakten ook twee soldaten gewond. Z schoten met granaatwerpers en zware machinegeweren op soldaten bij de dorpen Zajtseve, Piski en Kamjanka. Bij Loehanske en Zajtseve zetten de rebellen ook pantserwagens in. Nabij de kolenmijn Boetivka waren sluipschutters actief.

In de omgeving van Marioepol werden soldaten in Sjirokine en Marinka beschoten met 82 millimeter mortieren, terwijl Vodiane werd aangevallen met pantserwagens, granaatwerpers en zware machinegeweeren. Ook tegen soldaten bij Lebedinske werden zware machinegeweren gebruikt door de rebellen.

In de provincie Loehansk werd met zware machinegeweren, 82 en 120 millimeter mortieren geschoten op legerposities bij Katerinivka. De soldaten bij Stanitsja Loehanksa en Valoejske lagen onder geweervuur.

Bron: 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten