vrijdag 28 april 2017

Soldaat gedood, vier gewonden bij Krasnohorivka

Bij een aanval van de pro-Russische rebellen op een versterkte positie van het Oekraïense leger bij de stad Krasnohorivka is vanmorgen een soldaat gedood en raakten vier soldaten gewond. Het ging om een beschieting vanuit het dorp Staromichailivka, waarbij de rebellen 82 en 120 millimeter mortieren gebruikten, maar ook luchtdoelgeschut en granaatwerpers. Er zouden vijftig granaten op de Oekraïense soldaten zijn afgevuurd.

De rebellen vielen het leger gisteren 52 maal aan. Daarbij raakten drie soldaten gewond. Mariniers in het dorp Vodiane kregen te maken met 120 millimeter mortieren, pantserwagens en zware machingeweren. Ook Marinka en Hnoetove werden beschoten met granaten. Bij Pavlopil en Marinka waren sluipschutters actief. In de provincie Loehansk schoten de rebellen met 82 en 120 millimeter mortieren op Krimske en Katerinvka, terwijl de soldaten bij Stantisja Loehanska, Size en Valoejske met geweervuur en pantserwagens te maken kregen.

In de omgeving van Donetsk werden de soldaten bij de stad Avdiivka met 122 millimeter artillerie onder vuur genomen. De legerposities bij Mironivske, Zajtseve, Kamjanka, Verchniotoretske en Piski kregen te maken met een scala aan wapens, van geweervuur tot 82 millimeter mortieren.

Bronnen: Unian, 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten