dinsdag 25 april 2017

Rebellen vallen 21 maal aan, geen verliezen leger

De pro-Russische rebellen vielen het Oekraïense leger gisteren 21 maal aan, met name in de omgeving van Marioepol. Daar werden122 millimeter Gra-P Manpads en pantserwagens gebruikt tegen de versterkte legerposities bij het dorp Sjirokine. Soldaten bij het stadje Marinka werden ook aangevallen met pantserwagens, terwijl de rebellen hier ook schoten met luchtdoelgeschut, granaatwerpers en zware machinegeweren. Hier worden ook sluipschutters actief.

De soldaten bij Krasnhorovika werden bestookt met tankgranaten, terwijl die bij Vodiane aangevallen werden met pantserwagens en zware machinegeweren. De mariniers bij het dorp Hnoetove kregen te maken met geweervuur.

In de omgeving van Donetsk schoten de rebellen op soldaten bij Avdiivka en het dorp Verchniotoretske met 82 millimeter mortieren, tankgranaten en zware machinegeweren. De versterkte legerposities bij de dorpen Trojtske en Piski werden aangevallen met tankgranaten. In de provincie Loehansk werden de soldaten bij Novo-Oleksandrivka met geweervuur geprovoceerd tot een tegenaanval. Die kwam er niet, aldus de legerleiding.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten