donderdag 6 april 2017

Gouverneur Nationale Bank maakt aftreden bekend

Betogers eisen bij haar woning dat gouverneur Valeria Gontareva van de Nationale Bank dat de activiteiten van de Russische banken in Oekraïne onmiddellijk worden stopgezet. Ook willen zij dat Gontareva aftreedt. Wat dat betreft zijn de betogers op hun wenken bediend, want Gontareva kwam ze zelf vertellen dat zij aftreedt zo gauw president Petro Porosjenko en het parlement haar ontslag goedkeuren. Vervolgens ging ze gewoon weer naar haar werk.

Gontareva's vertrek als de hoogste baas van de Nationale Bank komt niet als een verrassing, want afgelopen weekeinde gaf zij in een interview met het persagentschap Ukrinform al te kennen dat zij heeft bereikt wat ze wilde bereiken en dat haar tijd als gouverneur er bijna op zit. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) prees eerder deze week nog de verdiensten van Gontareva voor het weer op de rails krijgen van de Oekraïense economie.

De oppositie, en dan met name de Moederlandpartij van Joelia Timosjenko, wil Gontareva al geruime tijd weg hebben. Haar wordt met name de hoge inflatie van de afgelopen jaren verweten.

Bron: 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten