maandag 3 april 2017

Kabinetsplan voor duurzame groei van 4 à 5 procent

Premier Volodomir Hrojsman heeft vanmorgen een kabinetsplan voor de economische ontwikkeling in de komende drie jaar gepresenteerd met als uitgangspunt een economische groei van 4 tot 5 procent jaarlijks. Er moet volgens Hrojsman een flinke omslag worden gemaakt, waarbij Oekraïne van een leverancier van ruwe materialen tot eindproducent wordt van goederen die vervolgens tegen een meerwaarde geëxporteerd kunnen worden.

''Daarvoor hebben we een efficiënt werkende overheid nodig en moeten we veel meer doen aan scholing van onze arbeidskrachten'', aldus de premier die met zijn kabinet de armoede in het land wil bestrijden met betere wetgeving en maatregelen om corruptie tegen te gaan. ''Andere prioriteiten zijn veiligheid en defensie.''

Een duurzame economische groei kan volgens Hrojsman bereikt worden met een beter ondernemersklimaat, deregulering, privatisering, het hervormen van de energiemarkt, minder strakke regels voor de verkoop van (landbouw)grond en verbetering van de infrastructuur. Ook wil het kabinet een betere gezondheidszorg en moeten het pensioenstelsel en het onderwijs op de schop.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten