maandag 24 april 2017

Rebellen vallen 34 maal aan, soldaat gedood

Een Oekraïense soldaat is gisteren gesneuveld, terwijl twee soldaten verwondingen opliepen als gevolg van aanvallen van de pro-Russische rebellen. Er werden 34 aanvallen geregistreerd. In de omgeving van Donetsk hadden de soldaten bij het dorp het moeilijk, omdat ze werden bestookt met zowel 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers als met zware machinegeweren.

De soldaten bij Avdiivka kwamen onder vuur te liggen van 120 millimeter mortieren, tankgranaten en zware machinegeweren. Hier waren ook sluipschutters actief. De legerposities bij de dorpen Piski, Loehanske en Novoselivka Droeha werden aangevallen met 82 millimeter mortieren en raketaangedreven granaten. De versterkte posities bij de kolenmijn Boetivka en het dorp Nevelse werden beschoten met granaatwerpers en zware machinegeweren, de soldaten bij Zajtseve kregen te maken met geweervuur. Loehanske werd aangevallen met pantserwagens.

In de omgeving van Marioepol schoten de rebellen 82 millimeter mortieren en tankgranaten af op de legerposities bij het dorp Taramtsjoek en het stadje Marinka. Tegen de soldaten bij Hnoetove gebruikten ze pantserwagens, granaatwerpes en zware machinegeweren. De mariniers bij de dorpen Vodiane en Pavlopil kregen te maken met sluipschutters.

In de provincie Loehansk werden aanvallen uitgevoerd met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren op de legerposities bij het dorp Novozvanivka. De versterkte posities bij de dorpen Stanitsja Loehanska en Novo-Oleksandrivka werden aangevallen met pantserwagens en granaatwerpers. Ook het dorp Valoejske werd met granaatwerpers bestookt.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten