zaterdag 15 april 2017

Uitsluiting Rusland voor Songfestival '18 dreigt

Rusland wordt mogelijk uitgesloten van deelname aan het Eurovisie Songfestival van volgend jaar vanwege de weigering om het evenement van dit jaar in Kiev uit te zenden. De European Broadcast Union (EBU) zegt het in ieder geval niet uit te sluiten. In een interview dat David Goodman van de EBU had met het Russische persagentschap TASS zegt hij dat een besluit hierover pas plaats kan hebben na afloop van het Eurovisie Songfestival.

Volgens het reglement van de EBU kan een land in het jaar daaropvolgend deelname worden ontzegd na een weigering om het songfestival uit te zenden. Rusland werd al eens van deelname uitgesloten in 1999, ook omdat het Eurovisie Songfestival in het voorafgaande jaar niet werd uitgezonden.

Rusland ziet volgende maand af van uitzending omdat zangeres Joelia Samojlova Oekraïne niet in mag. Deelname van Samojlova via een videoverbinding vanuit Moskou is door Rusland van de hand gewezen, evenals het aanbod om een andere deelnemer naar Kiev te sturen. De EBU heeft gedreigd Oekraïne uit te sluiten van deelname in de komende jaren vanwege de weigering om Samoljova het land binnen te laten. De kans bestaat nu dat beide landen volgend jaar niet mee mogen doen.

Bron: 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten