woensdag 19 april 2017

Rebellen vallen leger 35 maal aan, twee gewonden

De pro-Russische rebellen hebben het leger gisteren 35 maal aangevallen. Daarbij liepen twee Oekraïense soldaten verwondingen op. De meeste aanvallen waren weer in de omgeving van Marioepol, waar de versterkte legerposities bij de stad Krasnohorivka werden beschoten met 82 millimeter mortieren, tankgranaten en zware machinegeweren.

Tegen de soldaten bij de dorpen Vodiane en Hnoetove zetten de rebellen granaatwerpers, zware machinegeweren en pantserwagens in. De mariniers bij Vodiane werden bestookt met luchtafweergeschut. De versterkte legerposities bij de dorpen Starohnativka, Talakivka en Sjirokine werden onder vuur genomen met granaatwerpers, de legerposities bij Tsjermalik en Pavlopil met zware machinegeweren. In de omgeving van de dorpen Novotrojtske en Mikolajvka werden sluipschutters gesignaleerd.

In de omgeving van Donetsk werden de soldaten bij Avdiivka en de dorpen Kamjanka en Zajtseve beschoten met granaatwerpers en zware machinegeweren. Bij de dorpen Piski en Opitne zetten de rebellen zware machinegeweren in.

In de provincie Loehansk werden de versterkte legerposities bij het dorp Katerinivka beschoten met 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers. Soldaten bij Krimske werden beschoten met 82 millimeter mortieren, terwijl soldaten in de dorpen Stanitsja Loehanska en Size te maken kregen met geweervuur.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten