zaterdag 1 april 2017

Avdiivka al drie dagen zonder stroom en water

De 20.000 inwoners van Avdiivka zitten nog altijd zonder elektriciteit. De hoogspanningsleiding naar de stad werd donderdagmorgen vroeg kapotgeschoten door pro-Russische rebellen bij één van hun dagelijkse aanvallen. Ondanks het afgelopen nacht ingezette paasbestand is het vandaag nog altijd niet mogelijk gebleken om de hoogspanningsleiding te repareren.

Er gingen vanmorgen wel reparatieploegen op pad, maar die moesten een veilig heenkomen zoeken toen de rebellen begonnen te schieten en het Oekraïense leger daar op antwoordde. ''Het komt er vandaag ook niet meer van'', aldus gouverneur Pavlo Zhebrivski aan het einde van de middag.

Er is als gevolg van de stroomuitval ook geen kraanwater voorhanden. De stadsverwarming doet het wel. Zhebrivski zei op zijn persconferentie dat die voorlopig blijft werken, ook al is het stookseizoen vanaf vandaag eigenlijk afgelopen. Het is wisselvallig weer in Avdiivka. Vandaag was het maar 9 graden met lichte vorst in de nacht, de komende dagen loopt de temperatuur op naar 18 graden om daarna weer een stuk lager uit te komen.

Bron: 112

Geen opmerkingen: