vrijdag 21 april 2017

Twee soldaten gedood, acht gewond bij aanvallen

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gedood door aanvallen van de pro-Russische rebellen, terwijl acht soldaten gewond raakten. De rebellen voerden 47 aanvallen uit. Belangrijkste doelwit waren de soldaten die de stad Avdiivka verdedigen. Ook het oude, bewoonde deel van Avdiivka kreeg te maken met beschietingen. De rebellen schoten op hen met tanks, 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren.

Ook de soldaten die de buiten werking gestelde kolenmijn Boetivka verdedigen, kregen het zwaar te verduren. De rebellen vielen hen aan met tanks, 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. De sodlaten bij de dorpen Verchniotoretske en Loehanske kregen ook te maken met pantserwagens.

De versterkte legerposities bij de dorpen Kamjanka, Zajtseve en Piski werden aangevallen met tankgranaten en zware machinegeweren, de soldaten bij Majorske en Novhorodske met zware machinegeweren.

In de omgeving van Marioepol schoten de rebellen met 82 millimeter mortieren en granaatwerpers op de soldaten bij Marinka en Krasnohorivka. Ook Marinka zelf werd getroffen door granaten. Daarbij werden huizen beschadigd en viel de stroom in een deel van het stadje uit.

De soldaten bij Sjirokine en Vodiane kwamen onder vuur van pantserwagens en granaatwerpers, terwijl de rebellen tankgranaten en zware machinegeweren gebruikten om de mariniers bij de dorpen Pavlopil, Talakvika en Novohrihorivka te beschieten. Bij de dorpen Lebedinske en Vodiane waren sluipschutters actief.

In de provincie Loehansk schoten de rbellen met 82 millimeter mortieren en granaatwerpers op soldaten bij het dorp Katerinivka. De soldaten bij Novozvanivka en in het dorp Stanitsja Loehanska werden bestookt met granaatwerpers.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten