zondag 2 april 2017

Politie afgetroefd door illegale barnsteendelvers

De politie bij het dorp Belska Volja is gisteren in conflict geraakt met een groep van zo'n 200 illegale barnsteendelvers. Het delven van het gewilde barnsteen is erg lucratief, zodat veel mensen zich daar in de provincie Rivne illegaal mee bezig houden. De politie probeert al maanden daar een eind aan te maken, maar doorgaans zonder veel succes.

Zo ook dus bij Belska Volja, waar de plaatselijke bevolking ingreep toen de politie jacht wilde maken op de illegale barnsteendelvers daar. Inwoners braken een houten brug af om de politiewagens tegen te houden. Vervolgens eisten ze op agressieve toon dat ze met rust gelaten zouden worden. De agenten wilden geen escalatie en ze trokken zich terug. Er wordt nog wel een onderzoek ingesteld naar de inwoners van Belska Volja die zich tegen de politie verzetten.

Het illegaal delven van barnsteen leidt tot de nodige criminaliteit. Bendes proberen zich meester te maken van de locaties waar het barnsteen gevonden wordt, terwijl de plaatselijke bevolking ook probeert een graantje mee te pikken. De slechte manier waarop het barnsteen gewonnen wordt leidt doorgaans ook tot milieuvervuiling en aantasting van het landschap.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten